Sea Shepherd in ohranjanje oceanov

28.01.2022 13:57

Aktivna zaveza varovanju planeta, ki nas gosti: zato ULTRASOUNDtech se odločili podpira Sea Shepherd.

ULTRASOUNDtech poslovni model ima med svojimi temeljnimi načeli aktivno prispevanje k zaščiti planeta na katerem živimo. Njihova vsakodnevna zaveza ne zahteva le oblikovanja nestrupenih izdelkov, varnih izdelkov za okolje, temveč tudi izvajanje konkretne podpore neprofitnim organizacijam, ki sledijo ciljem v skladu s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov. Med najnovejšimi in pomembnimi kampanjami, je Sea Shepherd, mednarodna nevladna organizacija, ki je od leta 1977 zavezana zaščiti oceanskih ekosistemov po vsem svetu.

 

Kdo je Sea Shepherd?


Morja po vsem svetu so skupaj s podobami nedotaknjenih plaž in čiste vode, v resnici polna škodljive plastike in odpadkov. Število morskih vrst, ki so ogrožene zaradi človekove dejavnosti in onesnaženja oceanov, je dramatično: številne živali poginejo zaradi onesnaženja ali končajo v nezakonitih ribiških mrežah.

Tudi najbolj nepomembna čoveška dejavnost, ima sposobnost ogroziti ali uničiti celotne ekosisteme, ki so tako zapleteni in občutljivi.

Sea Sheperd se bori proti tej nesprejemljivi brezbrižnosti že od leta 1977, s projekti, namenjenimi zaščiti morskih habitatov. Neutrudno izvaja intenzivno preiskovanje, dokumentiranje in poročanje o zločinih in zlorabah, ki se dogajajo na odprtem morju.

ONP, ki ga je v Vancouvru (Kanada) ustanovil kapitan Paul Watson, sedanji predsednik, ima zdaj izpostave v 20 državah po vsem svetu , ki sodelujejo pri izvajanju akcijskih kampanj za neposredno zaščito morskih ekosistemov.

Sea Shepherd Italia izvaja pomembne kampanje, kot je Operacija SISO, ustvarjena za boj proti nezakonitim FAD, ki samo v Eolskem arhipelagu vsako leto povzročijo smrt na stotine želv vrste Caretta Caretta, ki ji že grozi izumrtje. Druga pomembna je operacija Syracuse, katere cilj je ohraniti ekosistem zaščitenega morskega območja Plemmirio, kjer živijo številne vrste, ki jih ogrožajo lovci.

 

Morska želva Caretta Caretta

 

Pobuda “Black Friday”

 

Ob črnem petku 2021, novembra lani, se je ULTRASOUNDtech odločil dati življenje nečemu novemu: od 22. novembra do 3. decembra se je zavezl, da bodo podjetju Sea Shepherd podarili znesek, ki je enak znesku, ki so ga prihranili njegovi kupci (20 % cene izdelka). Ta obljuba je pomenila, da so mnogi raziskali tveganja, povezana s pretiranim potrošništvom, in s tem pomagali okrepiti načela etičnega in trajnostnega gospodarstva.

Škoda, ki jo je črni petek povzročil – in jo povzroča vsako leto – po vsem svetu, je precejšnja. Ta nastane zaradi vrhunca povpraševanja potrošnikov, kar vodi v intenziviranje že tako nevzdržne proizvodnje blaga. Neodgovorna proizvodnja spravlja naš planet na kolena.

Povečanje porabe mineralnih in vodnih virov, strupenih snovi, ki se sproščajo pri predelavi surovin, za odpadno embalažo ter emisij ogljikovega dioksida pri dostavah pošiljk, še poslabšajo vpliv naših skupnosti na okolje.

Črni petek ima torej z okoljskega vidika ogromne posledice, saj vsako leto samo na ozemlju, kot je Velika Britanija, proizvede 429.000 ton emisij CO2.

Da bi preprečili trend neodgovornega potrošništva, ULTRASOUNDtech išče rešitev, ki bi bjegovim strankam, ki so lahko kupovale po znižani ceni, zagotovila prave prihranke, hkrati pa s konkretno podporo resničnim projektom omejila škodo črnega petka.

 

Zaveza

 

Še naprej podpirati neprofitna združenja, ki se zavzemajo za varovanje okolja, z namenom, da sledijo drugačni poslovni ideji kot v preteklosti, ki lahko dopolnjuje prizadevanja, da svojim uporabnikom ponudijo kakovostne izdelke s konkretnimi dejanji, ki prispevajo k varovanju okolja.

Širjenje kulture etičnega, trajnostnega in v prihodnost usmerjenega gospodarstva z zgledom, je eno od temeljnih načel vsakodnevne zaveze in ponos v upanju, da bo lahko nekako vir navdiha za nove generacije podjetnikov in potrošnikov.

Brez sprememb ni prihodnosti. Brez zavezanosti ni sprememb.

Misli globalno, deluje lokalno.

Z ljubeznijo,

ULTRASOUNDtech

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?